دکوراسیون آشپزخانه
چنانچه آشپزخانه شما باز ‌باشد، به جهت آنكه تغییری در زاویه دید افرادی كه بیرون از آشپزخانه هستند و به عبارتی فضای داخلی آشپزخانه در معرض دید آنها می‌باشد، استفاده از چراغ‌های سقفی آویزان به صورتی كه روی پیشخوان آشپزخانه واقع گردد، علاوه بر آنكه توجه سایرین را از داخل آشپزخانه به این سطح معطوف می‌سازد، در فضاهای بزرگ‌تر به نحوی خاص ارتفاع فضا را نیز كاهش می‌دهد....


چنانچه آشپزخانه شما باز ‌باشد، به جهت آنكه تغییری در زاویه دید افرادی كه بیرون از آشپزخانه هستند و به عبارتی فضای داخلی آشپزخانه در معرض دید آنها می‌باشد، استفاده از چراغ‌های سقفی آویزان به صورتی كه روی پیشخوان آشپزخانه واقع گردد، علاوه بر آنكه توجه سایرین را از داخل آشپزخانه به این سطح معطوف می‌سازد، در فضاهای بزرگ‌تر به نحوی خاص ارتفاع فضا را نیز كاهش می‌دهد. در همین راستا و برای تاثیر بیشتر، استفاده از رنگ‌های شاد و زنده كه متضاد با رنگ زمینه باشد، باید مورد توجه قرار گیرد.
اما اگر كابینت‌هایی از جنس چوب و به رنگ‌ تیره را انتخاب كرده‌اید، می‌‌توانید از ادغام نورهای زرد و نورهای سرد كمك بگیرید تا حس تعادل به محیط داده شود. این در حالی است كه در خصوص مورد اول (رنگ حاكم روشن و سفید و كابینت‌ها و… رنگ روشن و شاد) تابش نور زرد كفایت می‌كند. در خصوص آشپزخانه‌های كوچك آنچه مورد توجه و تاكید همگان (طراحان داخلی) می‌باشد، بهره كافی بردن از منابع نوری (مصنوعی و یا طبیعی) است. به صورتی كه حتی كمترین سایه‌ای از تابش نوری كه به اشیا تابانده می‌‌شود، ایجاد نگردد. همین طور پاكیزه نگه‌داشتن این چنین فضای كوچكی در كنار این گونه نورپردازی باعث بزرگ‌تر به چشم آمدن آن می‌گردد. بحث نورپردازی در نوع مخفی و یا موضعی آن به سبب ایجاد سایه‌هایی كه دارند می‌بایست به صورتی اصولی اجرا شود. زیرا این‌گونه نورپردازی برای مدت زمان طولانی خسته‌كننده و كسل‌آور می‌باشند. لذا در هنگام طراحی و شیوه نورپردازی آشپزخانه، آنچه به عنوان 3 اصل اولیه كه در ابتدای بحث مطرح شد باید مورد توجه خاص قرار گیرد. زیرا عكس مطلب فوق نیز صادق است و چنانچه تابش نور به صورتی مستقیم و در نتیجه روشنایی بیش از حد ایجاد شود، باعث پیدایش ناراحتی در چشم و بروز سردرد می‌شود. اما چنانچه از منابع نوری و حالتی كه هر كدام در فضا ایجاد می‌كنند به موقع و به نحو احسن استفاده شود، شاهد این چنین مسائلی نخواهیم بود. این كه فضایی مدرن ساخته‌اید یا سنتی، خود رابطه‌ای مستقیم با نورپردازی دارد. استفاده از هالوژن‌ها كه نوری موضعی از خود ساطع می‌سازند و یا لامپ‌ها و چراغ‌های پایه‌داری كه قابلیت تنظیم جهت تابش را دارند، در یك طراحی مدرن تاثیر بسزایی خواهند داشت. در عین حال بهره‌گیری از لامپ‌هایی كه نوری زردتر و همچنین گرم‌تر را دارند، تركیبی مناسب برای آشپزخانه‌ای سنتی می‌باشد و البته تنها نوع نور و لامپ نیست كه بر روند مدرن‌سازی یا سنت‌گرایی تاثیر می‌گذارد، انتخاب و نصب لوستر و چراغ‌های آشپزخانه عامل بعدی است.
نكاتی كوتاه و پایانی:

1- استفاده از میزهای تاشو در فضاهای كوچك كه بر روی دیوار نصب می‌شوند.

2- هماهنگ ساختن صندلی‌ها در هنگام طراحی و یا خرید، به جهت آنكه قابل استفاده هم برای میز تاشو و هم برای قسمت پیشخوان آشپزخانه تا زمانی كه میز را جمع كرده‌اید، صندلی‌ها دست و پاگیر نباشد.

3- در صورت كمبود جا در آشپزخانه، از فضای خالی بالای كابینت‌ها و یخچال بهترین استفاده را ببرید. این كار را با طراحی و ساخت چند قفسه زیبا و هماهنگ با فضای آشپزخانه انجام دهید.

4- همچنین می‌توانید با نصب طبقه‌ای باریك در حد فاصل كابینت‌های فوقانی و سطح كار (یا همان سطح روی كابینت‌های پایینی) برخی از وسایل مورد نیاز خود را روی آن بچینید.

5- هنگام انتخاب و تهیه پرده به جنس آن و مقاومتش در برابر شستشو توجه نمایید. زیرا آشپزخانه فضایی است كه به علت پخت غذاهای مختلف دوده و چربی فضایش را احاطه می‌كند و هر از گاهی پرده آنجا را باید شست.

6- ارتفاع پرده به گونه‌ای باشد كه از سطح كابینت‌ها و به خصوص اجاق گاز فاصله مناسب داشته باشد.

7- در آخر از یك یا چند گلدان زیبا و البته طبیعی در زیباتر ساختن این فضا استفاده كنید